Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jakiego maga wybrać!

Gloke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Zakładałem kiedyś podobny temat ale był on trochę bezsensu gdyż niema najlepszej postaci w LoL-u.

Napiszcie jakiego maga wybrać żeby miał: Dobry damage, dużą wytrzymałość i silne spelle. Najlepiej ,żeby mógł szybko zabić ;)

Opublikowano

Lux

+ stun

+ slow

+ tarcza

+ farma

+ harras

+ dobry supp

+ dobra na mida

+ escape

- manożerna

- dośw. gracz nie da się zestunować

PS Lux może i nie jest zbyt wytrzymała, ale za to ma dobry system escape i bardzo szybka zabija w 1 vs 1, więc wytrzymałość nie jest do końca jej potrzebna.

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Lux to wytrzymały mag...? Skille ma dobre owszem ale wytrzymała to ona nie jest

Polecam Diane,Orianne

Opublikowano

Cikicink! Peczeng mechaniczny jest!

Poleczam wam moi drodży!.........

Ahri ! Ahri ! Ahri ! Ahri ! Ahri ! Ahri ! Ahri ! Ahri ! Ahri ! Ahri ! lub Elise bardzo fajna, katarinę oraz akali.

Deadboy

Opublikowano

Hmmm... myślę że kassadin. Przed 6 ma dosyć ciężko (zalezy przeciw komu grasz), w mid i late masz super extra burst z dobrym buildem, dosyć dużo hp i many. Ma nie zly roam i dobre ganki oraz potrafi wyeliminować adc dosłownie 2 skillami :D

51508337.png

Opublikowano

jeśli AP taki typowy to np lux,ryze,fizz,kasadin,annie(tak jak lux powinna każdego na 3 skile),diana,akali kata może nie są dość wytrzymali ale powinni składać na kombo np lux na Q R E a jak chcesz kogoś twardego to polecam jeszcze morde na midzie daje redę ma dobrą pasywę przez co jest twardy. lux też ma same skillsoty a na dystans walczą lux ryze annie i ahri chyba

lux ma fajną pasywkę po trafieniu skilem w enemy przez kilka sec następny AA zada dodatkowy dmg polecam ci kupić lux katę ahri akali i annie

Opublikowano

Czyli jednym słowem chcesz postać: która przytankuje 5 osób przez cały teamfight i zabija jednym skillem i to w dodatku takim co sam leci we wroga tak (jednym słowem najlepszą)?

Wiem, że się zgrywam ale takie rzeczy to tylko w Erze. Albo szalony dmg (LeBlanc) albo tankowatość (Gragas) albo coś pośrodku (yay Ahri)

Z tankowatych będzie Ryze, który ma potencjał to zabijania na combo. Nie ma żadnych skillshotów.
Minus to mały range i pewne problemy z lasthitowaniem minionów - brak dobrych EoE skilli. No i jest postacią Ranged ale ma mały zasięg tak czy siak.

Dodatkowo każdy mag jest raczej mało tankowaty na początku, bez budowania itemków na HP i inne survi i może mieć szalony dmg jeżeli budujemy dużo AP.

Zależy jak dobrze potrafimy zagrać.

Można też wspomnieć o Annie. Chociaż ja nie lubię tego typu postaci, ale może Tobie się spodoba. Naprawdę duży zasięg autoataków (największy wśród AP o ile się nie mylę). Zdolna zabić na combo. Posiada potężne CC i zbudowana pod samo HP ma jako taką wytrzymałość - dzięki skillowi odbijającego część obrażeń które Annie dostaje z autoataków. Jeżeli dostaniesz te parę killi wcześnie to potem możesz chodzić po liniach i zabić każdego, kogo napotkasz na swojej drodze.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Elise też nie jest najgorsza. Ma stuna, % dmg, 6 skilli. Może iść na jungle, top i mida. Dobry system escape- doskok do mobka/bohatera z przeciwnej drużyny. Może harrasować stojąc za minionami, a swoim pająkiem dosyć szybko czyści jungle.

Sam nią grałem, głownie na jungli. Od tamtej pory jest to mój ulubiony jungler.

1994993994.png
Opublikowano

Jeśli chodzi ci o postać która z samego combo skilli potrafi ładnie walnąć to polecam Lux. Jednakże napisałeś że w Lolu nie ma najlepszej postaci , od dłuższego czasu niektórzy gracze , ci lepsi i ci słabsi gadają że Zed jest jedną z lepszych, a może i nawet najlepszych postaci w Lolu. Co prawda dostał podobno mocnego nerfa , na h2w pisali o tym 14 maja ale mimo tego jest to strasznie silna postać. Nie koniecznie najłatwiejsza i nie koniecznie trudna do skontrowania ale według mnie podpisuję się pod resztę graczy że Zed faktycznie jest OP ścierwem :3 .

bez gif

Opublikowano

Czyli jednym słowem chcesz postać: która przytankuje 5 osób przez cały teamfight i zabija jednym skillem i to w dodatku takim co sam leci we wroga tak (jednym słowem najlepszą)?

Wiem, że się zgrywam ale takie rzeczy to tylko w Erze. Albo szalony dmg (LeBlanc) albo tankowatość (Gragas) albo coś pośrodku (yay Ahri)

Z tankowatych będzie Ryze, który ma potencjał to zabijania na combo. Nie ma żadnych skillshotów.

Minus to mały range i pewne problemy z lasthitowaniem minionów - brak dobrych EoE skilli. No i jest postacią Ranged ale ma mały zasięg tak czy siak.

Dodatkowo każdy mag jest raczej mało tankowaty na początku, bez budowania itemków na HP i inne survi i może mieć szalony dmg jeżeli budujemy dużo AP.

Zależy jak dobrze potrafimy zagrać.

Można też wspomnieć o Annie. Chociaż ja nie lubię tego typu postaci, ale może Tobie się spodoba. Naprawdę duży zasięg autoataków (największy wśród AP o ile się nie mylę). Zdolna zabić na combo. Posiada potężne CC i zbudowana pod samo HP ma jako taką wytrzymałość - dzięki skillowi odbijającego część obrażeń które Annie dostaje z autoataków. Jeżeli dostaniesz te parę killi wcześnie to potem możesz chodzić po liniach i zabić każdego, kogo napotkasz na swojej drodze.

Tak wiem nie przeczytałem tematu ;)

Ale chodzi żeby to było coś co LeBlanc tylko do team fightow xD

Opublikowano

Amumu pod AP ( ROA , Rylai , Butki , Lodowe Serce , Abysall , Rabadon ) dużo wytrzyma , robi gry ultem , duży DMG :)

Nie Udzielę Wam Sakramentu Bierzmowania

Opublikowano

Polecam Ci Diane, może i walczy z bliska ale ma duży dmg, wytrzymałośc, doskok, cc. Jeśli się nie spodoba na midzie można zawsze zagrać nią w jungli.

You know my name. Not my story. You see my smile. Not my pain. You notice my cuts. Not my scars. You can read my lips. Not my mind.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...